Mossegallibres

CEIP S’Albufera. Port d'Alcúdia

Fa dos cursos, els mestres del CEIP s’Albufera ens vàrem engrescar amb la idea de fer una nova biblioteca escolar pels infants del nostre centre.
La biblioteca que hi havia abans contenia molts de llibres (enciclopèdies, literatura per a adolescents i adults, llibres de pedagogia...) que no feien sinó acumular pols i utilitzàvem l’espai per fer desdoblaments.
L'antiga biblioteca
La construcció del gimnàs ens va permetre tenir una altra aula per fer desdoblaments i el nostre desig era posar en funcionament des de zero un espai on gaudir del plaer dels contes, on poder treballar, investigar, fer activitats relacionades amb la lectura.
Va ser per aquest motiu que començàrem la formació el curs passat amb un taller “Millora del pla lector al CEIP s’Albufera”. Les dues ponents que varen compartir amb nosaltres les seves experiències, na Carme Fleta i n’Antònia Pol (coordinadora de la biblioteca del CEIP Badies) aportaren moltíssimes idees que ens han ajudat a l’hora d’arrancar aquest nou projecte.
Ens va agradar tant el funcionament de la biblioteca del CEIP Badies que quan decidírem fer un seminari de centre vàrem demanar que n’Antònia Pol fos la ponent. El seminari “Mossegallibres. La biblioteca escolar del CEIP s’Albufera” que hem duit a terme aquest curs ens ha proporcionat tantes idees i n’Antònia ens ha fet arribar tantes activitats i experiències que ha estat un no aturar.
Les diferents comissions de biblioteca escolar han començat a treballar:
Hem habilitat l’espai pels infants: ara la biblioteca compte amb el racó de l’estora, el racó d’ordinadors, les taules per treballar, el racó per la bibliotecària i els estants amb els llibres. L’aula s’ha pintat, hi hem posat cortines, tot el mobiliari és nou (gràcies a l’ajuda de l’Ajuntament d’Alcúdia i de l’APIMA del nostre centre).
Hem fet unes quantes esporgades i hem començat a comprar nou material.
Ja s’han realitzat activitats dins la biblioteca: conte de Nadal, Sant Antoni, activitats del Programa Biblioteca-Escola, exposicions, contacontes dels alumnes de 5è amb tot l’alumnat del centre, contacontes per cursos...
La mascota
Es va fer un concurs per escollir la mascota de la biblioteca. Tots els infants amb l’ajuda dels seus pares podien presentar una mascota en 3 dimensions. N’hi va haver 82!!!
Finalment vàrem obrir la biblioteca a tota la comunitat educativa perquè poguessin veure el resultat de quasi 2 anys de feina i poguessin votar la mascota que més els agradava.
Hem creat un blog per la biblioteca on s’hi poden trobar fotografies i informació sobre allò que feim. Es preveu que sigui el lloc on es podran trobar totes les activitats que es facin. http://bibliotecamossegallibres.blogspot.com.es/
Hem començat a catalogar els llibres amb el programa ABIES.
Actualment l’espai físic de la biblioteca ja és aquell que volíem. Ara ens manca articular activitats per promoure la lectura de cara als propers cursos.
La biblioteca Mossegallibres és una realitat que ens fa estar orgullosos de la tasca feta fins ara, però cada vegada que la veiem recordam que només hem fet el primer pas, ens queda un camí que esperam que sigui ben llarg.

La nova biblioteca