Tallers de formació al CEIP Rodamilans


(Publicat a Cantabou #38, juny 2015)

Magdalena Genovart
CEIP RODAMILANS. SINEU

Gràcies al suport del Cep Inca, a la gran professionalitat dels ponents i a la implicació del claustre del nostre centre, els tallers de formació han esdevingut una finestra oberta a noves idees i a un entusiasme renovat. Karen Navarro, naturòpata i terapeuta floral, ha duit a terme un taller de Fitoteràpia: Remeis naturals amb plantes medicinals. Ens ha mostrat com podem crear una farmaciola natural a partir de les plantes medicinals que tenim sembrades al nostre hort escolar i les que ens trobam a la natura, al nostre entorn més proper. De la seva mà hem estudiat la utilització de les plantes medicinals i els seus derivats amb finalitat terapèutica, ja sigui per prevenir, per alleugerar o per curar dolències.

Mireia Asensio i Mercedes López, amb el taller Creativitat aplicada a l’educació holística, ens han ajudat a reflexionar, des de l’enfocament sistèmic, sobre el desenvolupament de les capacitats de creació, innovació i producció i sobre la capacitat il•limitada que tenim professors i alumnes per aprendre. A partir d’una dinàmica activa i participativa ens han plantejat l’educació com una relació oberta i dinàmica i l’aprenentatge com un    procés que dura tota la vida, que és intern, de descobriment propi, però també una activitat cooperativa.

Lluïsa Ortiz ha duit a terme el taller Encetar l’escriure: estratègies d’aprenentatge de la lectura i l’escriptura, donant resposta a una demanda dels cicles d’infantil i primer cicle per acostar postures i compartir mirades. Ens ha fet reflexionar sobre la necessitat de crear espais oberts on es respectin els temps dels infants, que facilitin posar el cos, el pensament, la imaginació, l’art i la cultura; espais que permetin integrar la informació i els coneixements amb les emocions. Ens ha conquistat perquè ens ha sabut transmetre el plaer d’ensenyar i la seva passió pel coneixement.